Your lawyers since 1722

Building Details

Building NameBCCI South Bay Construction / refurbishment date26/01/2018 Building Size697 sqm
Building Typecommercial Address 150 East Dana Street Mountain View CA 94041 United States Region americas

Performance Details

Health and Wellbeing

Buildings or projects that display best practice approaches that enhance the health and wellbeing of their occupants, and as such have been verified and certified as "healthy" projects.

Achieved Certification Scheme: WELL Building Standard Achieved Certification Level: Silver Verification Year: 2019

Additional Details

After pursuing WELL Certification for BCCI’s San Francisco headquarters and seeing the benefits to employees, it was adopted as a standard for all BCCI offices. We utilized an integrated design-build approach, using BCCI’s in-house architecture, sustainability, and construction teams while collaborating with key company stakeholders. The WELL features in the office include a spacious pantry and lounge for gathering and dining and with views to the outdoor patio. The office layout encourages employees to connect and build a sense of community while offering amenities for respite. A hospitality-like concierge area provides a space to entertain clients and industry partners. Lighting was carefully selected to resemble the color and quality of natural light, and a dimming feature automatically adjusts the brightness based on the presence of daylight. The goal to achieve WELL Certification aligns with BCCI’s values and its commitment as a JUST organization. With rigorous performance requirements for air, water, nourishment, light, fitness, comfort, and mind, implementing the WELL Building Standard was a way to further invest in employee health and wellness and to exemplify what a healthy office looks and feels like. Aesthetically pleasing design elements and biophilia help to positively impact employee comfort, mood, and morale by celebrating and nurturing a human-nature connection.

BCCI’s in-house Sustainability team gained valuable expertise while managing the entire WELL process for BCCI’s satellite office. One of the primary challenges within the space was providing access to natural daylight due to the configuration of the building and placement of existing windows. BCCI performed a lighting analysis with different fixture mock-ups to ensure the circadian lighting requirements could be met through artificial lighting.

Submitter's Details

OrganisationBCCI Construction Company Member of GBCUSGBC

“Aesthetically pleasing design elements and biophilia help to positively impact employee comfort, mood, and morale by celebrating and nurturing a human-nature connection.”